keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Voihan kroonistunut insertiitti

Ymmärrän, että tässä on lantioni.


Vihdoin ja viimein sain syyn kipeälle takareidelleni. Olin viime perjantaina 45 minuuttia magneettikuvauksessa, jossa lantioni aluetta kuvattiin laajalti suunnasta jos toisesta. Radiologi avasi tuoreeltaan näkemäänsä raportissaan, joten sain huokaista helpotuksesta jo ennen viikonloppua. Sitä ennen olin tehnyt monen vammasta kärsivän virheen ja lukenut erilaisilta foorumeilta vieraiden ihmisten kauhutarinoita. Jollakulla oli esimerkiksi hermot painuneet lihakseen kiinni, josta ne oli yksitellen pitänyt irrottaa.

Minulla oikean lonkan MRI paljasti takareidestäni seuraavia tietoja:

Repeytymää ei näy ja lihakset kuvautuvat säännöllisinä, symmetriset.
Ei pehmytosahematoomia.
Luurakenne on säännöllistä, ei rasitusosteopatiaan viittaavaa.
Lonkkanivelessä ei näy poikkeavaa.
Ischias-hermojen kulkureitit vapaat, ei femoroacetabulaariseen impingementiin viittaavaa eikä bursiittilöydöksiä.

Istuinkyhmyn hamstring-kiinnityksessä oli havaittavissa vähäistä ödeemisyyttä semimembranosus-jänteessä. Löydökset sopivat lievään insertiittiin. Tämä tarkoittaa, että takareiden lihaksen istuinkyhmyyn kiinnittävässä jänteessä on turvotusta. Lievä insertiitti tarkoittaa jännealueen lievää tulehdusta.

Maanantaina urheilulääkäri avasi tuloksia minulle tarkemmin. Omakanta-tiedoissani asiaa kuvataan näin:
Nykytila (status)
Etureidessä edelleen kireyttä, takareidet melko elastiset, eikä nyt kipua venytyksessä.
Suunnitelma
Pallaksella 30 km juoksu ensi viikonloppuna - aikoo osallistua, mutta kuuntelee kehoaan. Tarvittaessa kävelee / keskeyttää.
Hiukan nopeasti tuo tapahtuma tulee, mutta jatkaa korvaavaa ja asteittain lisääntyvää kuormitusta, juoksu voinnin mukaan. Kaiken kaikkiaan on ajatellut kohtuullistaa treeniään ja tehdä sitä voinnin ja kunnon mukaan eikä aiemman vaativan juoksukoulun aikataulun ja ohjelman mukaan.
Tarvittaessa voidaan antaa kortisonipistos.


Siinäpä sitä suunnitelmallisuutta. Ja paljastus! Perjantaina juostaan siis todennäköisesti rankkasateessa NUTS Pallaksessa. Tai siis juostaan, sateesta en tiedä. Ennuste vaihtelee päivittäin. 

Onnekseni ödeemisyys ei ollut levinnyt luuhun, se olisi tiennyt useiden viikkojen pakkolepoa. Nyt kun olen ollut taas viikon kokonaan juoksematta, kipukin on lähes tyystin vaimentunut. Pyöräkilometrejä sen sijaan viime viikolla tuli 176, joten aivan kylmiltään ei Lappiin tarvitse lähteä.Kuva www.nutsyllaspallas.com2 kommenttia:

  1. Tsemppiä paranemiseen ja Pallaksen juoksuun. Toivottavasti ehdin tulla tsemppaamaan sua lähtöön.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja sulle hurjat tsemppaukset ihan oikeaan ultrajuoksuun ;)

      Poista